SLOVENSKÁ KOALÍCIA PRE KULTÚRNU DIVERZITU

Logo SKKD2 petit 317d3

Vítame Vás na stránke SLOVENSKEJ KOALÍCIE PRE KULTÚRNU DIVERZITU, ktorá vznikla v roku 2006 na základe prístupu

Slovenskej republiky k dohovoru o kultúrnej rozmanitosti. Doteraz sa k nemu hlási 121 štátov celého sveta.

SKKD - Slovenská koalícia pre kultúrnu diverzitu * * * V máji 2020 prešla stránka technickou rekonštrukciou***Dovtedy stánku navštívilo takmer 350 000 návštevníkov***

Otvorený list politickým stranám

Vážení predstavitelia politických strán,

spisovateľská organizácia Slovenské PEN centrum spolu s ďalšími organizáciami, združeniami, ale aj občianskymi aktivistami sa na Vás obracia otvoreným listom, v ktorom Vás vyzývame na zverejnenie Vašich politických zámerov týkajúcich sa slovenskej kultúry, ktorá bola takmer dvadsať rokov na okraji záujmu všetkých doterajších vládnucich politických subjektov v histórii Slovenskej republiky.

Nie je nám jedno, kto pred voľbami 2012 vstupuje do politickej súťaže. Preto očakávame od Vás verejný prísľub, že

- súčasťou Vášho programu bude jasná koncepcia riadenia kultúry historicky zviazanej s duchovnými hodnotami generácií umelcov, vedcov, kultúrnych pracovníkov a ostatných, ktorí neustále obohacujú kultúrny život občanov Slovenskej republiky.

- budete pokračovať v realizácii rozhodnutia Ministerstva kultúry SR týkajúceho sa rekonštrukcie kaštieľa v Budmericiach, ako aj jeho ďalšieho verejného využitia širokou umeleckou obcou pod správou niektorej z inštitúcií Ministerstva kultúry SR. Očakávame aj prísľub, že sa tento stánok slovenskej kultúry nebude ani v budúcnosti privatizovať, prípadne prenajímať na iné účely.

- v otázkach správy, investícií a riadenia kultúry budete vytvárať podmienky na široký dialóg s umeleckou obcou.

Náš otvorený list je zároveň možnosťou pre všetkých voličov v Slovenskej republike, aby sa mohli správne rozhodnúť, komu a za akých prísľubov dajú svoj hlas v blížiacich sa parlamentných voľbách 10. marca 2012. Preto Vašu písomnú odpoveď zverejníme a tak prispejeme k skvalitneniu výberu politických strán, ktoré dnes vstupujú do súťaže o svojho voliča. Zároveň očakávame, že spoločne pripravíme osobné stretnutia, na ktorých sa budeme môcť bližšie oboznámiť s témami týkajúcimi sa kultúry vo Vašich volebných programoch.

V Bratislave, dňa 16.1.2012

Promo IFCCD

použiť flash player !!!

Návštevnosť do 14.5.2020

Návštevnosť od mája 2020

Dnes
Včera
Tento týždeň
Minulý týždeň
Tento mesiac
Minulý mesiac
Celkove

Your IP: 207.46.13.169
2021-06-22 10:26

Rozhlasové vysielanie

Rozhovor predsedu SVÚ P. Kráľa (relácia Ľudia, fakty, udalosti)

Rozhovor predsedu SVÚ P. Kráľa v Slovenskom rozhlase (relácia Ľudia, fakty, udalosti)

(potrebné nainštalovať a povolit flash player)

Besedu o aktuálnych problémoch a možných riešeniach v oblasti kultúry na Slovensku najbližšie pripravujeme v Komárne.

Uskutoční sa v piatok 23. februára 2018 od 14:30 v Monarchia CAFÉ, Nádvorie Európy 3.

Zaostrené - rádio LUMEN

Rozhovor Pavla Kráľa a Ľuba Beláka v rádiu LUMEN 29.9.2012

(potrebné nainštalovať a povolit flash player)